Höltzer pokalen nu i rette hænder

Motorsporten har også sine ”Jernhårde Ladies”. Her hedder de bare ”Iron Dames” – OG de konkurrerer ikke i en særlig kvindeliga – MEN direkte mod mændene – og på samme præmisser.

Sidste år var Michelle Gatting den ene tredjedel af Iron Dames-holdet, der som den første fuldt kvindelige besætning i november vandt et FIA WEC løb (Bahrain).

Sammen med Iron Dames har Michelle Gatting for alvor har vist, at piger kan være med helt fremme i de internationale klasser.  

Til årets generalforsamling havde ASKH’s bestyrelse derfor besluttet, at Michelle skulle overrækkes Höltzerpokalen. Michelle havde dog ikke mulighed for at deltage på generalforsamlingen, da hun (naturligvis) var i fuld gang med forberedelserne til 4-timersløbet i Barcelona et par dage senere.

Til gengæld lykkedes det, at fange Michelle i onsdags til det traditionelle DASU-pressemøde i Idrættens Hus, forud for dette års 24H Le Mans i Frankrig. Her kunne ASKH’s Formand Michael Kastaniegaard overrække Michelle pokalen, hvor hendes navn nu er indgraveret, sammen med de øvrige store motorsportsnavne, der gennem tiden har modtaget hæderen. 

Höltzerpokalen er en 110 år gammel sølvpokal, der som vandrepokal tildeles af ASKH en gang om året. Pokalen kan ikke vindes på en racerbane; men tildeles alene til en dansker, der har klaret sig godt sportsligt, eller på anden vis har repræsenteret sporten og Danmark på forbilledlig vis.

Endnu en gang – godt gået – og et stort TILLYKKE til Michelle. ASKH krydser fingre for at pokalen igen kan få plads ved siden af et 24H Le Mans trofæ.

Foto: Flemming Hansen – F1journal.com