Kom igang med Karting

Stort set alle racerkørere har startet deres karriere i en gokart.
– De har lært at håndtere en gokart
– De har lært at køre til grænsen
– De har lært fællesskabet på og udenfor banen

For selv om en rigtig racerbil på mange måder kører som en gokart, behøver du ikke at skulle satse på en professionel racerkarriere for at køre ægte race, du kan sagtens gøre gokart til en spændende og udfordrende fritidsinteresse. Gokartsporten dyrkes af alle generationer, både piger og drenge og frem for alt uden at det behøver at koste en formue.

I ASK Hedeland allerede fra 7 år.

Hvor
I Danmark findes der godkendte gokartbaner fordelt over hele landet. På alle baner køres der træning et par gange om ugen samt løb i sæsonen. Den strækker sig fra marts til sidst i november. Der køres alle typer af løb og mesterskaber – lige fra klubmesterskab, Danmarksmesterskab til Europamesterskab.

Banen
Roskilde Racing Center (RRC) bane ligger i Tjæreby, Abildgårdsvej 1-3, 4000 Roskilde. Banen er 1250 meter lang.

Hvordan
Du køber selv din gokart og det nødvendige udstyr, tegner Guldmedlemskab i ASK Hedeland og kan derpå køre. Gokartklubberne har mange medlemmer med stor erfaring, og de giver gerne gode råd og vejledning, f.eks. om køb af brugt gokart og det nødvendige udstyr.

Prøv en racergokart
I ASK Hedeland har vi nogle få gokarter og udstyr, der kan lejes. Du skal blot tegne et prøvemedlemskab som gælder for 3 måneder. Gokarterne lejes for nogle træninger af op til en 1⁄2 time. Klubben stiller en mekaniker/instruktør/ vejleder til rådighed. Du vil også få instruktion i hvordan du kører på bane. Husk en voksen hvis du er under 18 år.
Læs mere her

Kart og udstyr
Der er adskillige forhandlere over hele landet, hvor du kan købe nyt grej. Men et godt råd er at anskaffe noget brugt til at starte med. Du bliver alligevel ikke verdensmester i den første sæson!

Du kan anskaffe en brugt gokart, bare den ikke er alt for brugt – rammen må ikke være bukket og på motoren skal du måske ofre en renovering, medmindre sælger kan dokumentere, hvornår det sidst er blevet fortaget.

Nogle klasser har en plomberet motor og et underskrevet identifikationskort fra motorrenovatøren.
Forhandlerne har ofte brugte gokarter, det koster måske lidt mere, men så køber du også deres ekspertise og er sikker på, at det du køber virker. ”karting.dk” er et andet sted, hvor der sælges brugt udstyr.

Udover en kørelicens (som tegnes i klubben) skal du bruge dette godkendte udstyr: styrt- hjelm, køredragt, handsker og køresko.

Gokartklasser
Der findes flere forskellige klasser du kan deltage i. Valget af klasse afhænger af alder, vægt og ambitionsniveau. Alle klasser giver dog masser af udfordring og godt race.

Medlemskab
Et medlemskab eller 3 mdrs. prøvemedlemskab tegnes i en godkendt gokartklub.

Kontingent til ASK Hedeland gokartsektion, dækker medlemskab af klubben, medlemskab af Dansk Automobil Sports Union (DASU) samt en såkaldt grundlicens som kun gælder til træning. Du får også Danmarks førende motorsport magasin Autosport der udkommer seks gange om året.
Bliv medlem her

Træningsafgift
Der skal betales for kørsel på banen. Der er to måder du kan betale dette på: dagsbetaling og årstræningskort.
Træningsdage

Normalt kan der trænes tirsdag og torsdag fra kl. 15:30 -18/19:00 og lørdag fra kl. 10:30 -17:00, hver halve time. Tirsdage dog kun for Mini og Junior-klasserne.

Se priser her

Træningen styres af en baneleder, som er en official fra klubben.

Instruktion
Der er nogle grundlæggende regler for gokartkørsel, som du ubetinget skal rette dig efter – det bliver der instrueret om.

Se gerne vor folder med skriftlig information om disse regler.

Er du interesseret?
Hvis du stadig savner oplysninger anbefales det, at du kigger ud på banen en af træningsdagene. Tirsdag for de yngste og torsdage og lørdage for over 10 år.

Der kan du tage en snak med de frivillige officials og kørerne, der er til stede.

Du kan også forsøge at ringe til kartsektionens kontaktpersoner:
Link til kontaktpersoner

Der kan være travlt med arbejde og privatliv, så husk først at spørge om der er tid til lidt gokart-snak, når du ringer. Det er der ofte 🙂