ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) – tirsdagstræning

Ungdomstræning om tirsdagen fokuserer på følgende og her kan du læse om hvad vi kan tilbyd.

Hvorfor tirsdagstræning for Cadett- og Juniorklasser?
ASK Hedelands Kartsektion arbejder målrettet på at skabe en egentlig “trænerkultur” inden for gokartsporten.

Cadett_M

ATK konceptet skal på sigt tilgodese alle niveauer, men med særlig vægt på ungdomskørere. Vi har derfor dedikeret tirsdagen til egentlig gokarttræning.

Hvad sker der om tirsdagen?
Tirsdagen bruges til at få nye ungdomskørere og deres familie introduceret til kartsporten, og gerne også medlem af vores klub.
Vi har sideløbende med ATK træningen arbejdet på at få en Gokartskole op at stå – det er den nu.

Vi har i dag 9 prøvegokarter, og piger og drenge i alderen 8-16 år, kan således komme ud og prøv at “gå til gokart”.

Interessen har været stor, trods det at gokartsporten nok må betegnes som en nichesport. Efter en forsigtig start i 2014 med omkring 15 nye aktive kørere havde vi i 2015 flere end 50 interesseredekørere igennem vores program.

Via DASU’s nye 3 måneders prøvemedlemskab er de alle blevet introduceret til sporten, og har fået mulighed for at til at afprøve om en racergokart er noget for dem – alt sammen med vores vejledning.

Nogle har fået en opfattelse af at træningen om tirsdagen kun er for begyndere – det er på ingen måde tilfældet – tirsdagstræningen er for ALLE Cadett- og Juniorkørere, uanset erfaring – alle tilbydes feedback på deres træning. Det er træneren der stå for tirsdagstræningen, og som bestemmer hvad der trænes, men kan også vælge at følge sit eget træningsprogram.

Klik her for at se en træningsplan.

Hvad kan du forvente?
Når du deltager i træningen om tirsdagen kan du forvente, at vi vil hjælpe og vejlede med en række områder.

Pt. er vi klar til at hjælpe med:
– Personlig sparring omkring din kørsel på Roskilde Racing Center
– Fælles træningsøvelser instrueret af ATK trænerne
– Flag, regler og sportsmanship
– Personlige opgaver omkring mental opladning og fokus
– Instruktion til helt nye kørere.
– Sparring omkring udstyr
– Sparring vedr. personlig målsætning for din gokartkarriere

DASUs_vej_til_F1

Hvilke erfaringer har vi gjort?
Intervaltræningen om tirsdagen gav os til at starte med del udfordringer, så derfor har vi søgt og fået en dispensation for den normale opdeling mellem Cadett og Junior, når træningen forgår under 2 ATK træneres opsyn og vejleding.

Det betyder at alle der deltager i tirsdagstræningen nu har mulighed for at få fuld træningstid. Jo flere der benytter banen des bedre.

Tirsdagstræningen vil altså fortsat være for følgende klasser: Cadett Mini, Cadett Junior, KF Junior, DASU Junior, Rok Junior, Rotax Mini og Rotax Junior. Banen er godkendt til 34 kørere.

Hvad er målsætningen?
Vi er som nævnt også nye med konceptet, og vi er nok lidt overrasket over hvor langt tingene tager, men konceptet udvikler sig hele tiden.

Indtil nu har vi opsat en række delmål:
– Synlig plan for træningen dag for dag
– Flere træningsøvelser
– Vejledning i fysisk træning
– Hjælpetrænere inkluderes i konceptet
– Udbrede træningen til at omfatte andre kører end Cadett og Juniorkørere
– Forældre aktivering

Mød klubtrænerne der pt. står klar til at træne dig:

Michael Kastaniegaard
Telefon: 4399 2867
Mobil: 2075 0401
E-mail: kastaniegaard@tdcadsl.dk
Erfaring: mere end 25 års erfaring
Klasse og nr.: Dasu Senior 133
Jan Saltoft
Mobil: 2661 3751
e-mail: Saltoft@mail.dk
Erfaring: mere end 20 år erfaring

Vi glæder os til at se dig til ATK-træning på Roskilde Racing Center.


ATK – Junior træning 2014

ATK træning Tirsdag den 28. oktober 2014 sluttede vores første sæson med ATK-træning med varm kakao og lidt kanelgiffeler.

IMG_3046
Foto: Saltoft-Racing

Hvad har sæson but på?
Gå til gokart – har haft 14 nye unge håbefulde gokart kører, der har kørt en eller flere gang i Viaduktens gokarts. Det er blevet til flere nye medlemmer der har fået egen gokart.

Tirsdagstræningen har budt på flere og flere deltager, vi har være alt fra 1 i regnvejr – Lui der var bange for regnvejr, det er han bestemt så ikke. Han er bevist på, at med træning og flid kan man blive en rimelig god Cadette mini kørere på bare en sæson – godt gået. Deltager antallet er har på toppede været 20 deltager til træning – puha det var hektisk, men dejligt.

Vi har haft landstrænerne på besøg 2 gang i gennem året og er blevet coatch på flere måder – kører teknik, træningsteknik, kost, motion og motivation.

Vi vil gerne her benytter lejlighed til at sige tak til alle der har deltaget og som har gjort det muligt, at gennemfører vores ATK træning, næsten hver tirsdag sæson igennem. Speciel skal lyde en tak til vores Viadukten – Karsten og Daniel – vores samarbejdes partner i ATK træningen. Det har være inspirerende og udbyttet rigt, at have dem på besøg en række tirsdag gennem sæsonen – bare ærgerligt at de ikke kan kom hver tirsdag.

Vi har været på Den internationale Racing festival i Roskilde og talt med 125 nye potential nye gokart kører der holder øje med at vi start op til næst år så vi håber og tror på, at vi kan vende tilbage i den nye sæson med en endnu bedre træning til junioren vores klub.

Vi ville gerne have nået meget mere i vores første sæson med ATK træning, men vi må konstatere at ting tager tid!!!

Tak for en spændende og lærerig sæson – vi håber vi ses på Roskilde Racing Center.

Mange motorsports hilsen

Rune og Jan, Gokart træner