Rapport fra årets første løb på RRC

ASK Hedelands klub- og venskabsløb lørdag den 2. april 2022

Blev afviklet lørdag den 2. april 2022. Det skulle være den 2. forårsdag, men bortset fra en del sol var det i hvert fald IKKE forårstemperaturer der var værd at skrive om.

Men alligevel var der STORT fremmøde med kørere og forældre, hvor det kriblede i kroppen for at komme i gang med at køre gokart på Roskilde Racing Center.

Der var forhåndsanmeldt 85 deltagere og 5 efteranmeldte. Det giver faktisk 90 spændte deltagere til årets første løb. Så selvom det var ”s….” koldt så var der stor forventning. Der var indledende nogle problemer med dæk til 60cc-klasserne, men vor kompetente officials med Calle i spidsen klarede opgaven med bravour.

Har du tænkt over hvor mange officials og hjælpere, der skal bruges for at afvikle et ”ganske almindeligt” klubløb? Den faste stab er på 15 officiallicensindehavere, 2 samaritter, herudover hjælpere før og efter til opsætning og oprydning. Alle (undtaget samaritterne) er ulønnede. Det er virkelig mange personer der skal bruges. — Så huskede nu at sige tak til blot én af dem?

Løbene blev afviklet i 4 grupper som hver kørte én træning, én tidtagning, tre heat og en FINALE. Almindelig regning giver 24 løb, så der var noget at følge med i.

Og – det var ikke rækkekørsel, der var virkelig spændende konkurrencer i alle klasser, endda i 60cc-klassen blev der gået til stålet. Der var da også nogle 5 sekunders straffe for ”trykket næse” og en 10 sekunders straf for tyvstart i denne klasse, så her bliver der kørt tæt – måske lidt for tæt!

I gearklassen som jo består af KZ-karter med mange gear og DD2-ere med to gear bliver der også kørt stærkt. Der er ca. 1 sekunds forskel på disse to klasser som jo med succes køres sammen. KZ´erne starter først med stående start, efterfulgt af DD2´erne som har en rullestart. Det har klubbens streggruppe fuldstændig styr på.

Michael Faurschou styrer suverænt KZ-klassen med bedste omgangstid på 48.133 – det er også en ny absolut banerekord!  Stort tillykke til Michael Faurschou.

ds
(Fotos: Jens Højmann (fotogalleri) og Dennis Stochholm)

KM1 2022
« af 7 »