1. afdeling af SM i ord og billeder

Lørdag den 23. og søndag den 24. april 2022

Afviklet af ASK Hedeland på Roskilde Racing Center.

For tre uger siden afholdt vi det første klubløb. Da var vejret solrigt men ikke så varmt. Denne weekend havde vi forventet nogenlunde det samme vejr, måske lidt varmere …. men NEJ, sådan blev det ikke. Der var både brug for de lange Jens Lyn’ere (underhylere) og vind- og regntøj. Men på trods af vejret fik ASKH afviklet godt og spændende race i mange klasser.

Der blev kørt både lørdag og søndag i grupperne:

1 Rotax Micro 1 OK Junior
2 Rotax Junior & Mini 2 OK & ROK DVS & DASU Senior +XL
3 Micro 60 3 Rotax Senior +XL
4 Mini 60 4 Rotax DD2 +XL
5 DASU Junior 5 DASU KZ +XL

Lørdagens race var i de ”små” klasser, undskyld ”de unge” klasser, og der blev gået til stålet lige fra Micro til Junior. Lørdagen var forskånet for det regnvejr, som gav megen kolorit til søndagens race i næsten alle klasser.Så det var dejligt at se nogle nye hjælpere/officials, som virkeligt var interesserede – og leverede. Der var endda nogle der ville gå videre med OFF 615-kursus.

Om søndagen skete der noget som ikke må ske! Men det skete alligevel. Der var så stor belastning på el-nettet, at der gik en (maste)-sikring på en af faserne, så noget af al elektronikken i dommertårnet virkede, og noget virkede ikke. Det nye el-anlæg i ryttergården og de mange deltagere trak tydeligvis mere strøm end ventet. Det skal klubben naturligvis finde en løsning for.

Der blev nødvendigvis givet rødt flag, men alle tog det som en oplevelse, som heldigvis ikke var så lang. Jeg mener, at det tog mellem 15 og 30 minutter, så kørte alt igen som det skulle. Men, det var en oplevelse, og et par heat blev startet med Dannebrog. Så der var nogen der, prøvede dette for første gang.

Når der gives rødt flag, så kører man stille og roligt i depotområdet. Der var et imponerende billede, at se hvor mange der kan være samtidig i depotet. Gruppen der er kørt ind, disses mekanikere og supportere samt næste hold kørere, mekanikere, supportere og tilskuere.
Der var 87 tilmeldte om søndagen, og det så ud til, at alle samtidig stillede op i depotområdet efter det røde flag. Om lørdagen var der 65 tilmeldte.

Jeg håber, at andre med fotoudstyr har sendt nogle billeder til Michael, som er webredaktør herpå – for jeg røg ind i dybe tekniske problemer, da mit udstyr ikke har gemt filerne. Da jeg opdagede det og skiftede kort, var der blot tid til præmieoverrækkelsen, hvor det virkede perfekt. Ligger problemet i at der sker noget når man overstiger 10.000 billeder på et kort med 128 GB – næh for nu virker det perfekt!

Der var tæt af tilskuere til alle løb.
Naturligvis blev der givet straffe. Men bortset fra en enkelt der ikke forstod en fakta-dom, så var der perfekt optræden af alle…. også de unges mekanikere!

Men det skal ikke afholde mig for at rose Automobil Sports Klubben Hedeland for et prægtigt arrangement, som mange vil give 9↑­ af 10 points.

Tak til officials og kørere og deres mekanikere – for kun sammen kan vi lave et godt arrangement.

Dennis Stochholm

I billedgalleriet herunder finder du Dennis’ billeder fra præmieoverrækkelsen sammen med en stribe flotte billeder taget af Kristian Rasmussen.

– OG her finder du endnu flere billeder (link) fra søndagen (taget af Andreas Venge fra Racelens) der flot illustrerer masser af action og den intense stemning på dagen.
SM1 2022
« af 8 »