Teknik

Velkomment til vores “teknik portal”, her på siden har vi samlet link til de fleste af de ting som du skal kunne som gokart kører.

Hvad er teknik i gokart sporten?
Teknik er efter vores opfattelse mange ting og meget forskellige ting. Når vi taler teknik, betragter vi det faktisk, som at være chef i et Formel 1 team – men du skal bare kunne det hele selv.

IMG_1526

Du skal kende til:
– hvordan du kører din kart
– hvordan sætter du din kart op
– hvordan du kører et løb
– hvordan du sætter din motor op
– hvordan du forbereder din krop
– og meget, meget mere

Du kan udvikle elementerne efter behov. Det er bestemt ikke dem alle du skal kunne mestre fra start, men tro os, når du bliver grebet af sporten så kommer det ”snigende”.

Teknik er alle de elementer der skal til, når man kører gokart og gerne vil køre stærkt i en gokart.

Når du dyrker gokart er der rigtig mange ting, som du skal sætte dig ind i. Der er næsten lige så mange holdninger til de forskellige ting som der er kørere.

Dennis Stochholm har derfor gennem længere tid gået og samlet disse ting til denne nye teknikside. Som han siger, det er for dårligt, at vi ikke kan tilbyde nye kørere noget materiale, som er ”up to date”. Åge Søndergårds gokartbog er det sidste vi har haft som et samlet værk, og den er svær at fremskaffe, og har adskillige år på bagen.

Dennis og jeg har aftalt, at vi vil gøre noget ved det. På denne side samler vi informationer der fortæller dig om forskellige emner.

Dennis har været så venlig, at udarbejde en række sider som dækker nogle af de forskellige situationer du kommer ud for som aktiv kartkører.

IMG_1969_560x250

Klik på de enkelte punkter for at få vist det enkelte emne, som åbner som pdf-filer der kan gemmes og evt. printes:

1. Velkommen
Flag og regler på Roskilde Racing Center

2. Hvordan kommer jeg i gang med Gokart
Alt det du har fået fortalt men ikke husker

3. Mit første Klubløb
Der sker mange nye ting, få lidt viden inden.

4. Noter om kartsetup  
Oversigt om hvad man kan gøre når….

5. Noget om karting
Regnvejrs-køreteknik, driver dit team til vanvid, rolig og flydende, selvtillid, god start,
overhaling, superbremseteknik og inkl. Mit første klubløb og Noter om kartsetup.

IMG_7785

Klik også på de forskellige bokse til højre for at læser mere om Ideallinje, bane mv.>>>>>>


Stefan Scheffmann Lauritsen – KM6 22. oktober 2011 Hedelands Motorklub Heat 2

Opsætnings-foredrag i 2011
Søger du et eksempel på hvordan du sætter din kart neutralt op så har Intrepid udarbejdet noget rigtigt godt materiale. De har i 2008 udgivet en manual over deres forskellige rammer, som viser præcis hvordan du skal sætte din kart op i neutralt setup efter vejret (de har formentlig udgivet ny tilsvarende materiale på de efterfølgende rammer). Skemaerne blev gennemgået af René Hansen på en af vores klubaftener i 2011. Klik på billedet nedenfor for at åbne manualen.

Eksempel på chassis setup af Intrepid 2008 – klik på billede ovenfor for, at åbne manualen. Det finde den type dokumentation på alle chassis.

Testskema:
Her finder du eksemplet på testskema udarbejdet af René Hansen. Skemaet er i forskellige formater, både til indtastning i regneark og til print.

Testskema – Excel 2003 – Testskema

Testskema – Excel 2007 – Testskema

Testskema – PDF –  Testskema