Historie om RRC

Hedelands Motorklub (HM) har rødder tilbage til 1920´erne, hvor Roskilde og Omegns Motorklub (ROM) blev dannet. I 1984 blev to andre lokale klubber, SMR og ROMA, lagt sammen med ROM og kaldtes Hedelands Motorklub. I 2015 blev Hedelands Motorklub lagt sammen med Automobil Sports Klubben, hvor fusionsklubben har fået navnet Automobil Sports Klubben Hedeland eller ASK Hedeland i daglig tale.
Kartsektionen er en af Danmarks største og var den direkte årsag til, at en gruppe mennesker i midten af firserne tænkte de første tanker og slog de første streger til en kartbane i Hedeland. Projektet viste sig at blive en sej og lang proces, men i 1998 forelå de endelige godkendelser fra alle myndigheder, både lokale og nationale.

Arealet hvor banen ligger, er stillet til rådighed af I/S Hedeland og er placeret ved siden af Roskilde Lufthavn som nabo til Køreteknisk Anlæg og Hedelands Motorklubs Cross bane. På de 11 tønder land er der flyttet mere end 80.000 kubikmeter jord og lagt ca. 1000 tons asfalt, før den 1250 meter lange bane har kunnet tages i brug.

 


Luftfoto taget  den 5. oktober 2000

Det første spadestik til selve banen blev foretaget mandag den 14. august 2000, Kl. 11.00 af kartsektionens daværende formand Ulf Olsen, selve banen hedder Roskilde Racing Center og åbningsløbet blev afholdt i starten af foråret 2001.