Viggo Trophy 2020

Lørdag den 18. juli stod 20 forventningsfulde racerkørere og arrangørerne, klar til den årlige begivenhed Viggo Trophy.

Trods Covid19 lykkedes det at finde en dato til dette fantastiske race, og endda med en god tilslutning trods “industriferien”.

Der var en god blanding af deltagere i år, de noget ældre erfarne, som kører de legendariske gamle racerbiler, deltagere fra rallysporten, samt kørere som udfolder sig i gokartsporten.

Ydermere var der deltagere som aldrig har kørt noget andet, end udlejningskarts på Roskilde Racing Center.

Det viser blot, at når bare man har en gyldig ASK Hedeland licens, så kan man være med i Viggo Trophy, dog skal man lige have rundet de 40 år.

3 indledende heats i udlejningskart blev afviklet, med stor intensitet over hele linjen, med gode kampe om topresultater.

De bedste 6 kørere fra de indledende heats, skulle så afvikle finale i ASK Hedelands racerkarts, og her blev der givet gas med det samme, da de røde lamper slukkede, til at blive grønne. 

En Viggo Trophy-vinder blev fundet – og ikke mindst hyldet.

Der blev også plads til en B-finale, for dem der ikke havde kvalificeret sig til A-finalen, som de bedste 6 stk.

Som noget nyt blev B-finalen forbeholdt dem der aldrig har kørt racerkart før. De fik nu fik muligheden for at prøve sådan en hurtig racerkart.

Alt i alt en fantastisk dag på ASK Hedelands hjemmebane. Flot arrangeret, velsignet med godt vejr, og en hyggelig stemning, med masser af racesnak rundt omkring – og smil på læben fra alle deltagere.

Jacob Skallergaard

Resultat:

  1. Jacob Skallergaard
  2. Jac Nellemann
  3. Niels Frandsen
  4. Lars Kruse
  5. Henning Klærke
  6. Tim Svanholt