Viggo Trophy 2016

Viggo trophy afgjort her til formiddag – Karsten Jerichau sejrede i suveræn stil med mange gokart længder ned til nummer 2. Men før det blev der kørt tæt, dystet på en meget varm asfalt. Viggo Trophy blev igen i år afviklet på Roskilde Racing Center, hvor de første tre indledende heats blev kørt i centerets udlejningsgokarts. Her blev der trukket lod mellem karts i alle tre heats, så deltagerne ikke kørte i samme kart flere gange.

Kravet til deltagelse i Viggo Trophy er at man fylder 40 år i det år som løbet afvikles og dermed er det en form for senior mesterskab for ASK Hedelands medlemmer. Det ligger i sommerferien, hvor der er fredeligt på RRC og det giver en utrolig hyggelig dag, hvor der er god tid til anekdoter om morgenen før selve løbet bliver skudt i gang.

Resultaterne fra de første tre heats virker som kvalifikation til finalen, hvor der kun er plads til seks deltagere. Sidste år blev der kørt med klubbens Praga karts med RK1-motorer, men i år er disse motorer skiftet ud med nye Rotax-motorer, der er indstillet til Junior specifikationer. Dermed er der hele 23 hk at gøre godt med i finalen.

Rækkefølgen i finalen blev:

1. Karsten Jerichau
2. Kristian Olivarius
3. Lars Kruse
4. Jac Nellemann
5. Michael Kastaniegaard
6. Fritz Hansen

 

IMG_0789

Kvalifikationen er slut de 6 finalister er fundet.

IMG_0816

Michael fra gokart sektionen briffer de 6 finalisten om udstyret der køres i finalen 6 Praga med Rotax motor.

IMG_0950

Karsten Jerichau i fin stil i sving 4

IMG_1024

Karsten oplevede et eller andet under finalen som han her dele med de øvrige.

IMG_1029

Jac var en glad mand fordi har fik lov at kører finalen. Under opvarmningen opdagede en fair konkurrent, at Jac’s højre baghjul var flad og gave besked til Jac. Det lykkes, at får pumpet det og få ham på bane igen til starten.

Se flere billeder klik her