Stærkt felt i Roskilde Rally

Det bliver et stærkt felt, som lørdag tørner ud i årets Roskilde Rally. Ved tilmeldingsfristen havde 34 mandskaber meldt deres ankomst til Automobil Sports Klubben Hedelands løb øst og syd for Roskilde, og heriblandt er der flere både nuværende og tidligere Danmarksmestre.

                      

Et mesterhold er Tim Svanholt/Carina Møller, Øm/Herlev, som stiller til start med deres Mitsubishi Lancer Evo X i firhjulstrækkerklassen, hvor de skal op imod nogle af deres rivaler fra de senere år. Det er bl.a. Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, Simon Vallentin/Sune Vallentin, begge Gislinge, samt Steen Johansen/Suna Schwaen, Hårlev/Galten. Alle kører de i næsten identiske biler, så det bliver bedste mandskab på dagen, som kommer til at vinde. 

 

                      

I klassen for tunede biler har Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Ruds Vedby/Ringsted, favoritværdigheden. I de tre sidste sæsoner har de sikret sig Danmarksmesterskabet i Tunet National, og da dette års DM-sæson blev skudt i gang i sidste måned, tog de ikke blot en ny divisionssejr, men vandt også løbet generelt.

                      

En interessant deltager i Roskilde Rally bliver 2011-Danmarksmesteren Brian Madsen, Slagelse. Men selv om han som vanligt starter i en Peugeot, bliver det ikke en velkendt bil for ham. Brian Madsen starter nemlig i en Peugeot 208, der er bygget op efter det nye Micro Rally Cup-reglement – et reglement, der skal gøre det nemt, enkelt og ikke mindst billigt at starte i rally.

                      

Roskilde Rally foregår lørdag eftermiddag, hvor tre hastighedsprøver hver skal gennemkøres to gange. Der er tale om en hastighedsprøve i industrikvarteret i Hedehusene samt to hastighedsprøver i det åbne land. De er placeret henholdsvis vest for Brordrup og øst for Dåstrup.


Roskilde Rally får rallycentrum ved Vilvorde / Roskilde Tekniske Skole på Søndermarksvej i Roskilde, hvor første mandskab bliver sendt afsted klokken 12, og hvor første hold ventes i mål godt fire timer senere.


Af Morten Alstrup