Optimisterne er i gang 😀

Søndag den 28. juni fik det helt nye koncept, OPTIMISTKART, endelig premiere på Roskilde Racing Center.

Godt 50 håbefulde racerkandidater var mødt op, til solskinsvejr, entusiastiske instruktører og velkørende optimistkarter.

Konceptet er forbeholdt aldersgruppen 9-15 år, og er helt kort, at de unge får udstyr og gokarts stillet til rådighed. Væk er behovet for at investere et større beløb for at komme i gang, og far og mor behøver heller ikke den lille mekanikeruddannelse for at være med.

Optimistkarterne er baseret på de velkendte og solide udlejningskarts fra Roskilde Racing Center. Men uden ramme på siderne, hvilket resulterer i en betydelig mere agil kart. En anden fordel – og måske den vigtigste – er at støjen holdes ned, og at der derfor kan køres i gokartudlejningens tid, uden at komme i konflikt med banens miljøgodkendelse.
Det er således også Roskilde Racing Center, der som ophavsmand til ideen står for afvikling af hele konceptet.

Det er det mest gennemarbejdede og velforberedte “Gå til Gokart”- koncept jeg har set. Et detaljeret program leder kørerne gennem et uddannelsesforløb, hvor de løbende kan sætte flueben ved de færdigheder, de har opnået. Og der lægges ikke bare vægt på kørefærdigheder. Regler, sikkerhed, selvtillid og kammeratskab vægtes lige så tungt. På den måde er det helt i den ånd klubbens årlige træningslejr i Sverige afvikles – det kan kun blive godt 😀

Optimistkart kører i ASK Hedeland regi, og konceptet er naturligvis godkendt af DASU. Vi håber derfor også, at andre DASU-klubber, der samarbejder, eller deler bane, med en gokartudlejning, vil tage ideen op. På længere sigt kunne en turnering mellem klubberne måske komme på tale.

Interessen har vist sig at være overvældende, og lige nu ser der ud til at være udsolgt for denne sæson. Men tag endelig kontakt til Roskilde Racing Center på info@roskilderacingcenter.dk hvis du vil skrives på ventelisten.

Michael Kastaniegaard

Herunder lidt stemningsbilleder fra introdagen: