Michael Christiansen kører VM og Le Mans for Porsche

Michael Christensen på toppen af podiet, som vi kender ham!
Michael Christensen på toppen af podiet, som vi kender ham!

2016 sæsonen byder på Porsche 911 for Michael Christensen, der skal køre alle store langdistanceløb i USA og Europa herunder det prestigefyldte Le Mans. Dermed kan Michael Christensen holde juleferie med udsigten til yderligere en sæson som racerkører hos Porsche Motorsport, som har forlænget deres samarbejde med danskeren efter to succesfulde år som fabrikskører.

Under Porsches årlige festmiddag ”Night of Champions” offentliggjorde det legendariske tyske racerteam, at Michael Christensen igen i 2016 skal køre en fuld sæson i FIA World Endurance Championship, hvor danskeren sammen med sin teamkammerat, Richard Lietz, vandt tre af sæsonens otte afdelinger i indeværende sæson, hvilket sikrede Porsche den prestigefulde VM-titel for konstruktører.

”Jeg er både stolt og taknemmelig for igen at skulle repræsentere Porsche. Det er et mærke med en fantastisk motorsportshistorie, og for mig er det en stor ære at være med til at skrive nye kapitler i Porsches i forvejen imponerende historik,” lyder det fra  Michael Christensen, der får særdeles travlt i 2016.

Foruden deltagelse i VM-serien, der i 2016 udvider fra otte til ni afdelinger og inkluderer Le Mans, skal han deltage i de største langdistanceløb i USA samt en anden europæisk klassiker, nemlig 24-timers løbet på Nürburgring Ring.

”Det er en meget spændende løbskalender, Porsche har givet mig for den kommende sæson. Som dansker vil jeg enormt gerne deltage på Le Mans, der har stor betydning for mig som racerkører. At få mulighed for at kombinere det med andre store klassikerløb er en unik chance, som jeg vil udnytte til fulde,” fortæller danskeren.

Michael Christensen skal igen i år køre for Porsches fabrikshold
Michael Christensen skal igen i år køre for Porsches fabrikshold

Mens Michael Christensen kan se frem til Le Mans 2016, bliver den første opgave i den kommende sæson et andet 24-timers løb, 24 Hours of Daytona til januar.

”Det nye år bliver en kæmpe udfordring, hvor jeg foruden indsatsen i FIA WEC-serien, skal køre udvalgte store internationale langdistanceløb. Det omfatter Daytona samt 12H of Sebring, Petit Le Mans og ADAC 24 Hour Nürburgring. Desuden er det også planen, at jeg deltager i udvalgte VLN-løb på Nordsløjfen, som forberedelse til 24-timers løbet,” lyder den videre forklaring.

I FIA WEC-serien skal Michael Christensen igen køre sammen med østrigeren Richard Lietz, og de to får til Le Mans følgeskab af tyskeren Wolf Henzler. Indsatsen i USA sker med teamkollegaerne Frédéric Makowiecki og Earl Bamber.

Af Wulff PR