Gratis VIP område for ASK Hedeland medlemmer

Når et prominent felt af klassiske racerbiler og historiske motorcykler kaster glans over Roskilde Ring Jubilæumsløb den 30. og 31. maj i Roskilde, kan du som ASK Hedeland medlem få adgang til et VIP område kun for klubbens medlemmer med drikkevarer. Du skal blot betale indgangen til selve Jubilæumsløbet der koster 100 kr.

Det er en særlig historie, der bliver vagt til live i den sidste weekend i maj, når Roskilde atter vil stå i motorsportens tegn, denne gang med Roskilde Ring Jubilæumsløb, der er en fejring af, at det i år er 60 år siden, at Danmarks mest kendte racerbane blev indviet.

Den 5. juni 1955 blev Roskilde Ring taget i brug, og i 14 sæsoner blev Roskilde Ring internationalt kendt som stedet, hvor alle med oktan i blodet måtte hen, enten som kører, official, hjælper eller blot tilskuer.

Historisk har Roskilde Ring sågar lagt bane til Formel 1, og siden åbningen var banen et tilløbsstykke, der tiltrak i titusindvis af tilskuer til hvert løb. Roskilde Ring markerede så at sige de nye tiden efter krigen, hvor interessen for biler også eksploderede. Det er samme passion og interesse, der er genskabt til Roskilde Ring Jubilæumsløb, hvor alle nulevende racerkørere der har kørt på den oprindelige Roskilde Ring er inviteret til at deltage i weekendens mange indslag og arrangementer.

Med Roskilde Havn som baggrund vil Roskilde Ring Jubilæumsløb byde på et spændende program, der både indeholder flere historiske klasser, motorcykler, opvisningsløb samt velgørenhedsarrangementet ”Race for Roskilde”, hvor publikum kan købe sig til en high speed passagertur på den anlagte bybane.

Et af weekendens højdepunkter bliver Roskilde Ring Hill Climb, der er chaufførens ene kamp mod uret, 1.000 meter på tid. Dertil kommer tre historiske klasser henholdsvis biler i perioden frem til 1965 samt perioden mellem 1965 og 1971, hvor sidstnævnte er opdelt i yderligere to kategorier med henvisning til bilens motor slagvolumen.

Mange af os vil sikkert trække på genkendelsens smil ved synet af bilerne i disse klasser, der giver et enestående bredt og varieret felt af racermodeller. Biler vi husker fra parkeringspladsen dengang vores små ben stak ud under de korte bukser.

En anden historisk klasse, der gæster Roskilde Ring Jubilæumsløb, er Formula Junior, der oprindelig var filosofien om en konkurrencestærk fødeklasse, hvor unge ambitiøse racerkørere kunne vise deres talent frem i direkte kamp på evner og ikke økonomi. I efterkrigstiden var det præcis, hvad international motorsport havde sukket efter.

Formula Junior blev en øjeblikkelig succes for de bedste racerkører på deres vej mod Formula 1. Navne som Jim Clark, John Surtes, Jochen Rindt, Mike Spencer, Graf Wolfgang Von Trips, Gerhard Mitter og Lorenzo Bandini har alle kørt nervepirrende racerløb i Formula Junior.

Gennem tiderne er der afholdt mange motorcykleløb på Roskilde Ring, både solo og med sidevogn, og til Jubilæumsløbet den 30. og 31. maj bliver der mulighed for at opleve fire grene af denne fascinerende væddeløbsform i form af klasserne Road Racing, SuperMoto, Classic og Mini RR.

Som supplement til de historisk indslag vil de moderne racerklasser Legend Cup og Yokohama 1600 Challenge ligeledes være en del af jubilæet. Legend Cup er en forholdsvis ny racerklasse i Danmark, og de nostalgisk-udseende racerbiler i klassen ligner ved første øjekast personbiler fra Al Capone-tiden i 1930’ernes USA – blot uden smuglersprit og tommyguns. Yokohama 1600 Challenge er en Gr. N klasse der har deltagelse af en lang række forskellige standardvognsmodeller med en motorvolumen på ikke over 1.600 ccm, som vi kender dem fra gade og vej, men her bliver de kun brugt til én ting – race!

Læs mere på www.rrjl.dk