ASK & HM Klubaften: Henrik Lilja dansk superkart kører

Klubaften---HenrikLilja_590x332

Fælles klubaften for ASK og Hedelands Motorklub på Roskilde Racing Center, med Henrik Lilja en af Danmarks dygtigste gokart kørere, der nu deltager i superkart i en PVP-kart.

Klubaften tirsdag den 21. januar 2014 fra Kl. 18:30 – 21:30

            Klik her for at tilmeld dig                                    Hvem deltager

Der vil blive mulighed for at købe øl og vand under arrangement.

Henrik Lilja på skamlen med en pokal i hånden. Ikke et sjældent syn i dansk kartsport
Henrik Lilja på skamlen med en pokal i hånden. Ikke et sjældent syn i dansk kartsport

Indehaver af Banerekorden på Hedeland

Henrik Lilja har igennem mange år været kendt som “Mister KZ2”, han har flere gange været Danmarks mester i denne klasse. Det var ham alle de andre gerne ville slå, men selv om der blev hentet kører fra udlandet var Henrik oftest den der var forrest når Dansk Super kart blev afgjort sidst på året og en Danmarks mester skulle kåres. og det er  stadig Henrik du skal slå hvis du vil have banerekorden på Roskilde Racing Center. Den satte Henrik under Dansk Super Kart i 2011 – 50,448 sekund.

Superkart

I 2010 debuterede Henrik i Superkart, gokart sportens svar på formel 1. Der er tale om en 250 CC, 100 HK, 6 gears speciel kart der vejer 218 kg inklusiv kørere. Det fåes ikke hurtigere når vi taler om officiel CIK klasse. Henrik kører en PVP kart som produceres af Poul V. Pedersen fra Slangerup. Poul er tidligere verdensmester i klassen og vil også være til stede til denne klubaften.

Superkart hører desværre ikke hjemme på Roskilde Racing Center, for med hastigheder op til 200-250 km/t. kræver de noget mere plads til afkørsel end have vi plejer at bruge. Når der afvikles løb sker der på store baner som fx. Le Mans (Bugatti) bane i Frankrig, Hockenheim i Tyskland og Silverstone i England. I Danmark kan Jyllandsringen, Djursland og Padborg til nød bruges.

Aftens program

Henrik har lovet at fortælle om skiftet fra KZ2 til Superkart, forskellen på en KZ2 og Superkart, samt vise videoklip fra nogle af de løb han har deltaget i. Der udover bliver der mulighed for at kommer helt tæt på Henriks PVP SuperKart, samt en masse kart løsdele som vil blive vist frem.

 

Der vil være mulighed for at stille tekniske spørgsmål osv.

På Roskilde Racing Center

Vi har fået lov at låne cafeen på Roskilde Racing Center til denne klubaften, så vi kan benytte skærme der findes i cafeen, når der skal vises video. TAK til Preben Damm Christiansen – en SuperKart er noget af en sag at få op på første sal.

 

Vi glæder til at se dig til en aften med fyld fart på og en masse spændende beretninger omkring Superkart.

Her Henrik og Poul V på Le Mans i 2013
Her Henrik og Poul V på Le Mans i 2013